www.jofuvar.hu

www.jofuvar.hu

Mobile - 06 30 601 81 40

jofuvar@gmail.com

Tippek és tanácsok

 

Tippek és tanácsok - Lakás és irodaköltöztetéshez

                                   

Alábbi tanácsainkat, több éves tapasztalataink és ügyfeleink visszajelzései alapján gyűjtöttük össze. A költöztetés költségeit, sokszor a költöztető cégtől független tényezők is befolyásolhatják, ha megfogadja tanácsainkat, akkor időt, az idővel pedig pénzt takaríthat meg.

  

Kezdjük otthon a költöztetést 

  

Miért is kezdjük otthon? Foglalja össze és írjon listát a tennivalókról, a listaírás mindig átláthatóbbá teszi a dolgokat. Az előre megtervezett és szervezett költöztetéssel sok időt lehet megtakarítani, arról nem is beszélve, hogy mennyivel könnyebb, ha tudjuk, mit akarunk elszállítani és nem akkor válogatunk a dobozok vagy bútorok között, amikor a költöztető cégnek fizetünk.

  

Szerezzünk be csomagoló anyagokat és eszközöket

  

A költözés fontos része, a csomagolás, rendszerezés. Ehhez természetesen szükségünk lesz csomagoló anyagokra és eszközökre. Amennyiben saját maga szeretné becsomagolni tárgyait, mindenképp szüksége lesz a költöztetésnél szigorúan fontos csomagoló anyagokra: 

   

  ·         doboz

  ·         zsugorfólia

  ·         hullámpapír

  ·         buborék fólia

  ·         habfólia

  ·         szemeteszsák

  ·         címke

  ·         zsinór a kötözéshez

  ·         ragasztószalag

  ·         vastag hegyű filc

     
Természetesen ezeket a csomagoló anyagokat és eszközöket mi is biztosíjuk önnek, ezzel is megkönnyítve a költöztetés önre nehezedő feladatait. Nézze meg honlapunkon, www.jofuvar.hu/koltoztetes.html, a költöztetés oldalunkon felsorolt csomagoló anyagokat és árainkat.

  

Ne költöztessünk felesleges tárgyakat

  

Mielőtt becsomagoljuk, az egész lakást lomtalanítsunk. Csak azt vigyük magunkkal, ami tényleg kell. Ha időben tudjuk, hogy költözni kell, akkor a lomtalanítást külön is meg lehet csinálni. Ha például tudjuk, hogy eladjuk a lakást és másikba fogunk költözni, akkor elkezdhetjük a lomtalanítást már akkor, amikor meghirdetjük a lakást. Ha csak 2-3 hét van összepakolni a lakást, ráadásul mindezt munka mellett kell megcsinálni, akkor érdemes egybe vonni a két folyamatot, miközben pakolunk, szabaduljunk meg a fölösleges dolgoktól. A még használható dolgokról döntsük el mi lesz velük. Ne vigyünk el felesleges dolgokat.

  

Csomagolás és rendszerezés

  

A költöztetés fontos része, hogy minden jól legyen becsomagolva. Figyeljünk oda a törékeny tárgyakra, és nem utolsó sorban a rendszerezésre. Haladjunk szobáról – szobára a dobozolással és minden dobozra írjuk rá, hogy mit tartalmaz. Előszőr mindig azokat a dolgokat kell elpakolni, amiket éppen nem, használunk. Például : szezonális ruházat, sportfelszerelés, régi iratok, amiket tárolni kell, fényképalbumok stb. Ezután folytassuk azokkal a dolgokkal, amiket sűrűbben használunk, de az elkövetkezendő időszakban tudjuk nélkülözni őket, megint haladjunk szobánként. Legutoljára pakoljuk el azokat a dolgokat, amiket nem tudunk nélkülözni, a leggyakrabban használunk.

Mit, hogyan csomagoljunk? 

  

 Csomagoláskor fontos tudni, hogy mit lehet dobozokba csomagolni:

  

  ·         könyveket

  ·         iratokat

  ·         törékeny tárgyakat

  ·         vegyszereket (tisztítószereket – konyha, fürdőszoba)

  ·         Száraz élelmiszereket

  

A dobozokba úgy pakoljunk, hogy azokból ne lógjanak ki a tárgyak. Minden dobozra írjuk rá, hogy mit tartalmaznak. Ne felejtsük el külön felcímkézni a törékeny tárgyakat tartalmazó dobozokat, törékeny felirattal, a vegyszeres dobozokra hogy vegyszer, az élelmiszert tartalmazó dobozokra pedig, hogy élelmiszer. A könyveket és iratokat tartalmazó dobozok ne legyenek túl nagyok, mert azokat a költöztetés során nehezen lehet szállítani. Költözéshez méretezett erős dobozokat vásároljunk, vagy kérjünk tanácsot a költöztető cégtől. El kell dönteni, hogy a dobozvásárlás belefér-e a költöztetésre szánt anyagi keretbe. A legtöbb költöztető cég, rendelkezésre bocsát költöztető dobozokat, mindenképp érdeklődjünk költöztetés elött.

  

Mit csomagoljunk zsákokba?

  

Ruhák, lakástextil, párnák szállítására használhatunk zsákokat. Mindenképp használjunk erős zsákokat, a szemeteszsákok könnyen elszakadnak, és ez többletmunkával jár majd.  

  

Tippek

   

  ·         biztosítsunk megfelelő parkolóhelyet a költöztető autónak, ha közel van a parkoló a bejárathoz, időt és egyben pénzt takaríthatunk meg. Ne felejtsük el, hogy parkolót mindkét helyen biztosítanunk kell.

   

  ·         ha maradt még romlandó étel a hűtőben, akkor azokat hűtőtáskába vagy hűtőzacskóban szállítsuk át az új lakásba. Ha dobozba csomagoljuk, nagy eséllyel nem fogunk rá figyelni.

   

  ·         a lapra szerelt állapotban vásárolt bútorokat, szétszerelve ajánlott szállítani, mert ezek a bútorok nem arra lettek tervezve, hogy lépcsőházakba cipeljék őket.

   

  ·         a bútorokból mindent ki kell pakolni. Bútorokat csak üres állapotban lehet költöztetni.

   

  ·         fiókokat, ajtószárnyakat le kell ragasztani

   

  ·         nagy háztartási gépek költöztetése elött gondoskodjunk azok kikötéséről

   

  ·         lámpatestek, csillárok, karnisok leszerelését ne hagyjuk a költöztetés napjára

   

  ·         költöztetés után ellenőrizzük le, hogy minden doboz, zsák, csomag megérkezett-e, és minden bútor sértetlen állapotban van.

   

  ·         bármilyen jellegű kérdése van, hívja a 06 30 601 81 40 telefonszámot.

Bennetts Removals do UK and International moves

  Több mint 15 év tapasztalat

  Országos és nemzetközi költöztetés

  Teljeskörű csomagolási megoldások

  Áruszállítás és árufuvarozás

  Háztartási gép szállítás

  Iroda költöztetés

  Tehertaxi szolgáltatások

 

 

Nálunk garantáltan nincs:
 • kiszállási díj
 • BP-n km díj
 • hétvégi díj
 • emeleti díj

 

 

 

Minden szállításunk, költöztetésünk biztosítva van. Biztosítónk a Groupama.